/ APK / Diagnose / Onderhoud / Reparatie / Taxatie / Schadeherstel / Occasions

Bandenservice

Bandenservice

Diagnose, onderhoud en reparaties voeren we al meer dan 15 jaar met veel aandacht uit voor onze klanten.

Automotive Icel is professioneel in onderhoudswerkzaamheden. Snelle service en hoge kwaliteit, en dat voor een lage prijs. Bij Automotive Icel staat er altijd een team van deskundigen klaar om u te helpen, waarbij uw auto in vertrouwde handen is, en u zorgeloos de weg op kunt.

Bandenservice

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere banden. Niet goed gebalanceerde banden slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller. De oplossing is opnieuw balanceren. Goed gebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig en heeft gevolgen voor de wegligging en veroorzaakt een snellere bandenslijtage en verbruikt meer brandstof.  Wanneer de auto ‘scheef trekt’ is de uitlijning niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn.

Om een auto goed uit te lijnen is vakkennis en moderne uitlijn apparatuur vereist. Wij adviseren eens per jaar of om de 20.000 km te controleren op de uitlijning. Dit bevordert de het rijcomfort en –prestaties, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Bandenopslag

Het is verstandig om tijdens de herfst- en de wintermaanden gebruik te maken van winterbanden. Maar waar laat u uw zomerbanden? En waar laat u uw winterbanden in de lente en zomer? Heeft u zelf geen plek om uw banden op te slaan, dan regelt Automotive Icel dat voor u!

Bandenwissel

Bij de meeste personenauto’s slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden, dit komt omdat de meeste personenauto’s voorwielaandrijving hebben. In de meeste gevallen slijten de voorbanden dus sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert Automotive Icel elke 10.000 tot 15.000 km, de banden van voor naar achter en omgekeerd te wisselen. Door het wisselen van de banden slijten de banden gelijkmatiger. Tijdens de bandenwissel worden de banden gelijk geïnspecteerd en gecontroleerd op ongelijkmatige slijtage. Door tussentijds te wisselen en eventueel opnieuw te balanceren en/of uit te lijnen gaan uw banden langer mee en wordt uw veiligheid verhoogd.

Run on flat

Auto’s voorzien met Run on flat banden kunnen na een klapband of lekkage nog 80 kilometer verder rijden. Dit komt doordat Run on flat banden zijn voorzien van versterkte zijwanden. Hierdoor kunnen de banden het gewicht van de auto ook dragen als er geen spanning meer in de band zit. Met Run on flat banden staat u dus nooit meer met een lekke band aan de kant van de weg.

Het monteren van een Run on flat band vereist de nodige kennis en vakmanschap.

Bandenreparatie

Wanneer er niet met een lekke band is doorgereden kan Automotive Icel vaak de band repareren. Na reparatie wordt de band altijd gebalanceerd. Door reparatie bespaart u geld!

Klantervaringen

Uitstekende service en goed geholpen na problemen met de motor is deze gereviseerd en de auto rijdt weer super, bedankt!

Jan Janssen

Gepensioneerd
Mijn auto kwam niet door de APK, bij Automotive Icel hebben ze me geholpen om de auto weer door de APK te krijgen, nu kan ik weer veilig heen en weer naar mijn werk.

Nicole

Werknemer Lidl
Mijn bus ging onderweg kapot, accu bleek kapot waardoor de bus niet meer wilde starten, de jongens van Automotive Icel hebben me snel geholpen.

Joost Braakhekke

Zelfstandige