/ APK / Diagnose / Onderhoud / Reparatie / Taxatie / Schadeherstel / Occasions

Schadetaxatie

Schadetaxatie

Diagnose, onderhoud en reparaties voeren we al meer dan 15 jaar met veel aandacht uit voor onze klanten.

Automotive Icel is professioneel in onderhoudswerkzaamheden. Snelle service en hoge kwaliteit, en dat voor een lage prijs. Bij Automotive Icel staat er altijd een team van deskundigen klaar om u te helpen, waarbij uw auto in vertrouwde handen is, en u zorgeloos de weg op kunt.

Schade taxatie autoschade

Automotive Icel herstelt schades van alle merken autos, ongeacht bij welk verzekeringsmaatschappij u verzekerd bent. Uw auto wordt vakkundig herstelt door deskundig personeel. U kunt bij ons terecht voor de totale schade afwikkeling.

Wat kan ik het beste doen op het moment dat ik een ongeval/schade heb gehad?

Schat ten alle tijde de situatie in als u op de plaats van het ongeval bent, het beste kunt u eerst de politie bellen. In de meeste gevallen kunt u de auto’s het beste laten staan, maak direct voldoende foto’s van de plaats van het ongeval zodat de omgeving goed in beeld is en maak dan ook uiteraard van dichterbij foto’s en detail foto’s van krassen en de schade die ontstaan is. De schade zelf kan uw stille getuige worden indien er een geschil ontstaat tussen beide partijen. Op die manier kan tevens de politie een goed proces verbaal opmaken, u mag uw foto’s zelfs naar de politie sturen. In het geval van een ernstig ongeval is het zaak dat u de auto’s laat staan, ongeacht of de situatie onveilig kan zijn voor andere medeweggebruikers. Vervolgens kunt u het beste het Europese schadeformulier invullen, u hoeft in eerste instantie alleen de voorzijde van het formulier in te vullen, de rest mag u uiteraard later thuis doen. Van belang is wel dat beide partijen het formulier ondertekent. Meldt de schade vervolgens bij uw verzekeraar, het liefst binnen een dag.

Zijn er getuigen?

In het geval dat er getuigen zijn informeer dan zo snel als mogelijk naar hun naam en adres en schrijf dit op, of noteer de kentekens van mogelijke getuige als u de betreffende persoon niet heeft kunnen spreken. Als er verschillende verklaringen van een aanrijding zijn, kunnen getuigen een beslissende stem hebben.

Uw voertuig is niet meer rijdbaar?

Schakel een sleepdienst in, hoe doet u dit? Op uw groene kaart staat het telefoonnummer van een alarmcentrale van uw verzekering, ook buiten kantooruren kunt u het nummer draaien u wordt dan doorgeschakeld met de alarmcentrale. De alarmcentrale zorgt ervoor dat een sleepbedrijf uw auto ophaalt en wegbrengt naar de gewenste plaats. De berger brengt de kosten zelf in rekening bij de alarmcentrale en die zorgt ervoor dat de kosten bij uw verzekeraar worden gedeclareerd.

Na thuiskomst

Neemt u na thuiskomst na een ongeval contact op met uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon. Vult u eveneens rustig de achterzijde van het schadeformulier in en stuur dit op naar uw verzekeraar.

Moet ik bij eenzijdige schade een Europees schadeformulier invullen?

Als u verzekerd bent voor schade aan eigen voertuig wel, u kunt dan punt 1 t/m 13 invullen bij voertuig A. Ook moet de achterzijde volledig worden ingevuld, onder aansprakelijkheid geeft u een omschrijving van het voorval.

Checklist invullen Europees Schadeformulier

 • Noteer de identiteit van getuigen op het formulier.
 • Zorg ervoor dat de verzekeringsgegevens van de tegenpartij juist vermeld worden.
 • Geef duidelijk aan waar de schade zich bevindt.
 • Vergeet bij punt 12 niet het aantal aangekruiste vakjes in te vullen. Kruis nooit iets aan dat ongeveer juist is. Dit kan in een schuldvraag discussie tegen u werken. Als de tegenpartij bij punt 14 iets aangeeft waar u het niet mee eens bent, moet u dit duidelijk aangeven.
 • Geef bij de situatieschets duidelijk aan hoe de aanrijding is ontstaan. Het is tevens van belang dat u duidelijk aangeeft op welke plaats van de weg de voertuigen zich bevonden kort voor de botsing. Zorg ervoor dat de afmetingen in juiste verhouding tot elkaar weergegeven worden.
 • Zet geen handtekening onder punt 15 als u het niet eens bent met de inhoud van het formulier, tenzij u onder punt 14 hierover een opmerking heeft gemaakt.

Het Europees schadeformulier is gratis te verkrijgen bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Wanneer neem ik contact op met de politie?

Er is een aantal situaties waarbij u contact met de politie moet opnemen.

Checklist contact opnemen met de Politie

 • Altijd bij een grotere schade of als er gewonden zijn.
 • Wanneer de tegenpartij niet wil meewerken aan het invullen van het schadeformulier
 • Wanneer er onduidelijkheid bestaat over de schuldvraag.
 • Wanneer u niet weet wie de dader is.
 • Als de tegenpartij geen papieren bij zich heeft of als de dader kennelijk niet in staat was te rijden (bijvoorbeeld drankmisbruik).

Wat te doen indien de schade is veroorzaakt door een onbekende of onverzekerde tegenpartij?

Het komt voor dat schade wordt toegebracht door een motorrijtuig (waaronder ook bromfietsen), terwijl er geen veroorzaker of verzekeringsmaatschappij is die voor vergoeding kan worden aangesproken. Als dit het geval is kunt u zich wenden tot het Waarborgfonds: http://www.wbf.nl

Klantervaringen

Uitstekende service en goed geholpen na problemen met de motor is deze gereviseerd en de auto rijdt weer super, bedankt!

Jan Janssen

Gepensioneerd
Mijn auto kwam niet door de APK, bij Automotive Icel hebben ze me geholpen om de auto weer door de APK te krijgen, nu kan ik weer veilig heen en weer naar mijn werk.

Nicole

Werknemer Lidl
Mijn bus ging onderweg kapot, accu bleek kapot waardoor de bus niet meer wilde starten, de jongens van Automotive Icel hebben me snel geholpen.

Joost Braakhekke

Zelfstandige