/ APK / Diagnose / Onderhoud / Reparatie / Taxatie / Schadeherstel / Occasions

Schadeherstel

Schadeherstel

Diagnose, onderhoud en reparaties voeren we al meer dan 15 jaar met veel aandacht uit voor onze klanten.

Automotive Icel is professioneel in onderhoudswerkzaamheden. Snelle service en hoge kwaliteit, en dat voor een lage prijs. Bij Automotive Icel staat er altijd een team van deskundigen klaar om u te helpen, waarbij uw auto in vertrouwde handen is, en u zorgeloos de weg op kunt.

Schadeherstel autoschade

Automotive Icel herstelt schades van alle merken autos, ongeacht bij welk verzekeringsmaatschappij u verzekerd bent. Uw auto wordt vakkundig herstelt door deskundig personeel. U kunt bij ons terecht voor de totale schade afwikkeling.

Het kan iedereen overkomen hoe vervelend ook, immers een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Indien je allrisk verzekerd bent, dan ben je verzekerd van vergoeding van alle schade aan je voertuig. Ben je slechts WA verzekerd dan ben je alleen verzekerd voor schadeherstelwerkzaamheden aan schade die je een ander hebt aangedaan.

Schadeherstel zonder en met tussenkomst verzekeraar

Ben je op zoek naar een betrouwbare garage waar je je schade goed kunt laten repareren? Automotive Icel kan u van dienst zijn met schadeherstel zonder tussenkomst van een verzekeraar. Verzekeraars verplichten je als verzekerde de schade veelal te repareren bij een aangesloten garage tenzij je een eigen risico gekozen hebt en vrij bent om een hersteller te kiezen. Dit staat meestal netjes vermeld op de groene kaart en altijd op uw polis. Wij kunnen u van dienst zijn zowel zonder als met schadeherstel via verzekeraars. Wij hebben veel ervaring met experts en de afwikkeling van taxatie tot en met totaal schadeherstel.

Schade checklist

 • Zorg ervoor dat je altijd een schade-aangifte formulier in de auto hebt liggen.
 • Waarschuw altijd de politie.
 • Zorg dat je bij een ongeluk altijd het kenteken van de betrokken partijen noteert en maak foto’s van de situatie met een camera (telefoon).
 • Noteer, bij voorkeur direct op het schadeformulier, namen en adressen van eventuele getuigen.
 • Ga niet in discussie met de tegenpartij en ga ook nooit in op het aanbod de schade onderling te regelen.

Wie betaald de schade?

1. WA/WA+ verzekerd

  • Wel aansprakelijk. Je verzekering betaalt alle terecht door de benadeelde geclaimde kosten die verband houden met de aanrijding.
  • Niet aansprakelijk. De tegenpartij betaalt de schade aan de auto en de bijkomende kosten.

2. Cascoverzekerd (all-risks)

 • Je hebt schade die aan eigen gedrag te wijten is. De verzekering betaalt de schade aan de auto. Wel betaal je zelf het eigen risico. Bij eigen schuld schade en casco verzekering heb je meestal wel terugval van je no-claimkorting. E.e.a. kan per polis verschillen.
 • Je hebt schade die niet aan eigen gedrag te wijten is. Dan vergoedt de aansprakelijke partij alle schade en behoudt je je no-claimkorting.

Werkzaamheden schadeherstel

 • Opnemen schade: Een schaderapport wordt opgemaakt.. Na afloop staat alles in het rapport opgenomen: kosten van de nieuwe onderdelen, plaatwerk- en spuitkosten, en de kosten om alles weer te monteren.
 • Demonteren: Alles wat in de weg zit of moet worden vervangen wordt (tijdelijk) verwijderd.
 • Uitdeuken / richten: De belangrijkste vormen van schadeherstel zijn het uitdeuken van plaatwerk, het richten en meten van de carrosserie en het losboren en vastlassen van nieuwe carrosseriedelen.
 • Voorbewerken: Zo’n 80% van het werk in de spuiterij bestaat uit het voorbewerken. We beginnen met ontvetten en afplakken van de te spuiten delen. Dan wordt alles zorgvuldig geschuurd en waar nodig geplamuurd. Na het schuren worden de te spuiten delen voorzien van een grondlaag en minuscuul gecontroleerd op oneffenheden. Als de auto helemaal strak en glad is wordt de auto opnieuw ontvet en afgeplakt voor het definitieve spuitwerk.
 • Spuiten: In de spuitcabine wordt de auto nog eens zorgvuldig stofvrij gemaakt met een lijmhoudende doek. Nu vindt het afspuiten plaats: we brengen meerdere watergedragen kleurlagen aan en vervolgens meerdere lagen blanke lak, zodat de kleur ‘diepte’ krijgt en goed wordt beschermd tegen weersinvloeden.
 • Drogen: Stofvrij drogen is cruciaal! Met nieuwe UV- droogtechniek is de lak binnen een half uur droog en kan de auto weer uit de spuitcabine.
 • Montage: Alle nieuwe en gedemonteerde delen worden weer aangebracht. Het niveau van de koelvloeistof en de diverse oliesoorten worden gecontroleerd en zonodig aangevuld.
 • Uitlijnen: De wielstanden worden gecontroleerd en uitgelijnd. Hierna wordt een proefrit gemaakt om te checken of de auto weer als nieuw rijdt.
 • Afleveren: Voor het afleveren wordt alles nogmaals volgens een uitvoerige checklist gecontroleerd, de binnenzijde van de auto wordt uitgezogen en gereinigd en de buitenzijde wordt goed gewassen. De auto is klaar voor aflevering aan de klant.

Bent u op zoek naar eerlijke en professioneel schadeherstel in Best of regio Eindhoven, Tilburg Den Bosch? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij nemen alles uit uw hand en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Autoschade herstellen? Automotive Icel bellen!

Klantervaringen

Uitstekende service en goed geholpen na problemen met de motor is deze gereviseerd en de auto rijdt weer super, bedankt!

Jan Janssen

Gepensioneerd
Mijn auto kwam niet door de APK, bij Automotive Icel hebben ze me geholpen om de auto weer door de APK te krijgen, nu kan ik weer veilig heen en weer naar mijn werk.

Nicole

Werknemer Lidl
Mijn bus ging onderweg kapot, accu bleek kapot waardoor de bus niet meer wilde starten, de jongens van Automotive Icel hebben me snel geholpen.

Joost Braakhekke

Zelfstandige